ضد کف چیست
ضد کف یا آنتی فوم (Defoamer) در صنایع مختلف و فرایند های شیمیایی برای جلوگیری از به وجود آمدن کف و کنترل آن استفاده می شود. یکی از مشکلاتی که کف ها به وجود می آورند مانع از این میشوند که از تمامی گنجایش ظرف حامل ماده، استفاده شود. از این رو از مواد کف زدا و دیفومر ها استفاده می گردد.
به طور کلی کف ها یا از فعل و انفعالات شیمایی به وجود می آیند یا در اثر پدیده مکانیکی تشکیل می شوند. اما در هر پدیده ای عامل اصلی ورود گاز به ترکیبات ماده است که سبب تولید کف می شود.
کف ها سبب کاهش رادمان کاری تجهیزات در صنعت می شود. از این رو با ضد کف از تشکیل آن ها جلوگیری می شود. ضدکف مثل آبگریز در آب عمل کرده و با ورود ذرات معلق در محلول، ذرات را به سمت دیواره کف هدایت می کند.
انواع ضدکف یا آنتی فوم
ضدکف برای جلوگیری یا کنترل کف به وجود آمده به کار می روند. این مواد مایعاتی با کشش سطحی پایین هستند که در مایع و حلال ها حل نمی شوند و در مایع اطراف حباب هوا کاملا نفوذ کرده و پخش می شوند.
ضدکف سیلیکونی
شامل دو نوع ضد کف پودری و مایع هستند. عدم خوردگی تجهیزات از ویژگی های آن است.
ضدکف غیر سیلیکونی
دارای ترکیبات غیر سیلیکونی نظیر انواع روغن ها مانند روغن گیاهی، روغن نباتی و معدنی هستند.
کاربرد ضد کف
کفها اجرامی هستند که از طریق به دام افتادن گازها در مایعات و جامدات تشکیل میشوند. وجود کف سبب اختلالات مختلفی در صنایع می شود. ضد کف ها با ترکیبات شیمایی گوناگون در صنایع حفاری، خوراکی، نساجی، چاپ، کاغذسازی، رنگ و دارو سازی کاربرد گسترده ای دارد.
- ساخت درزگیر در اتصالات فلنجی (گسکت)
- تولید گل حفاری
- تصفیه خانه ها و مدیرت فاضلاب
- تولید موارد رنگی و رزینی
- تولید داروهای مختلف نظیر میلانتا
- شیرین سازی آب
فوم چیست
کَف یا فوم نوعی پراکندگی گاز در مایعات است که بخش زیادی از محیط را گاز تشکیل داده و مایع بهصورت لایههای بسیار نازکی میان حبابهای گاز قرار گرفته باشد. فوم شناور بدترین حالت کف است که سر ریزی از مخازن را به همراه دارد.